Şehir Araştırmaları Merkezi'nin Misafir Araştırmacılarına TÜBİTAK Desteği
20.06.2018
Üniversitemiz Şehir Araştırmaları Merkezi'nin iki misafir araştırmacısı TÜBİTAK desteği kazandı.

​​​​Yürüttüğü kapsamlı şehir çalışmaları ve şehir tarihi araştırmalarıyla yerel yönetimlerin şehir planlama faaliyetlerine danışmanlık ve raporlama hizmetleri sunan İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi, İngiltere ve Ukrayna'dan iki misafir araştırmacıya ev sahipliği yapacak.

İngiltere'deki Anglia Ruskin University'den Dr. Lakshmi Priya Rajendran ile Ukrayna'daki National University of Pharmacy'den Prof. Dr. Andrii ArtemenkoTÜBİTAK 2221 - Konuk ve Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Desteği programı tarafından desteklenmeye hak kazanarak, çalışmalarını Üniversitemiz Şehir Araştırmaları Merkezi'nde sürdürecekler.

Anglia Ruskin University Bilim ve Teknoloji Fakültesinde (Faculty of Science & Technology) "Future Cities (Gelecek Şehirler)" alanında araştırmalar yapan Dr. Lakshmi Priya Rajendran, "Gelecek Şehirleri: Miras Şehirler, Yerel Ötesi Etkileşimler ve Yeşil Altyapı" başlıklı çalışmasını Şehir Araştırmaları Merkezi'nde sürdürecek.

National University of Pharmacy Felsefe ve Sosyoloji Bölümü (Philosophy and Sociology Department) Profesörü Andrii Artemenko ise "Istanbul Urban Space Through Its Visual Representations (İstanbul Kentsel Alanı Kimlik Tipolojisi: Örnek Alan Çalışması)" başlıklı çalışmasını ŞEHİR'de sürdürecek.