ŞEHİR'liler Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turuna Katıldı
2.04.2018
Dragos Kampüsünde en önemli ulaşım aracı olarak bisikleti teşvik eden İstanbul Şehir Üniversitesinin Genç Yeşilay ve Bisiklet Kulübü öğrencileri, Yeşilay'ın Bisikletliler Derneği işbirliğiyle düzenlediği "Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu"na katıldı.
​​​​​​​​İstanbul Şehir Üniversitesi Genç Yeşilay ve Bisiklet Kulübü, 1 Nisan 2018 Pazar günü Yeşilay’ın 98. kuruluş yıldönümü vesilesiyle gerçekleşen "Bir Nedenim Var" temalı "Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu"na katıldı. Eş zamanlı olarak 36 il ve 4 ülkede gerçekleşen Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı, Bisikletliler Derneği işbirliği ile Tarihi Yarımada'da gerçekleştirildi. Altyapısı tamamen bisiklet kullanımına uygun olarak inşa edilen ve en önemli ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını teşvik eden İstanbul Şehir Üniversitesinin bisiklet takımına, Rektör Prof. Dr. Peyami Çelikcan liderlik etti.

Dragos Kampüsünün İstanbul’un en uzun bisiklet yolunun ortasında yer aldığına dikkat çeken İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, "Öğrencilerimizin daha çok hareket ederek daha sağlıklı bir yaşama kavuşmalarını ve kampüsteki karbon salınımını minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz bisiklet altyapısıyla diğer üniversite ve kurumlara da örnek olmayı,  bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle Yeşilay ve Bisikletliler Derneği işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nda da yerimizi aldık. Tarihi Yarımada’da bisiklet turu yapmak tüm katılımcılar için çok keyifli oldu" dedi.