Senegalli Öğrencimiz Mustafa Bisikletiyle Türkiye'yi Dolaşacak
11.07.2018
Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mustafa Ndiaye, bisikletle Türkiye turuna çıktı. Öğrencimiz 3 ay sürecek olan bisiklet turunda Türkiye'ye Senegal ve Afrika'yı anlatacak.
​​​​​​İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mustafa Ndiaye, 3 ay sürecek olan bisiklet turunu gerçekleştirmek üzere Dragos Kampüsünden yola çıktı.

17 yaşında liseyi okumak için Türkiye'ye gelen Mustafa Ndiaye, Türkiye'nin bisiklet altyapısı düşünülerek inşa edilen tek kampüsü olan Dragos Kampüsünde bisiklet tutkusunun geliştiğini söyledi. Türkiye'de olduğu süre boyunca birçok şehri gezdiğini ve Türk insanlarını çok sevdiğini anlatan Ndiaye, "Ancak bu görüşmelerimde Türk insanlarının Afrika'yı yeterince tanımadığını gördüm. Bu nedenle bisikletle bir Türkiye turuna çıkarak, Afrika'yı anlatmaya karar verdim" dedi.

Dragos Kampüsünden yola çıkan Mustafa Ndiaye, Karadeniz, Doğu Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerindeki belli illerden geçerek 3 ay içerisinde bir Türkiye turu yapmayı hedefliyor.