Türk Sineması Yaz Okulu 30 Temmuz'da ŞEHİR'de Başlıyor
26.07.2018
Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Sineması Yaz Okulu 30 Temmuz'da İstanbul Şehir Üniversitesinde başlıyor!
​​​Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe Yaz Okulu programları kapsamında düzenlenecek olan "Türk Sineması Yaz Okulu"nun ilki bu yıl İstanbul Şehir Üniversitesi ev sahipliğinde Dragos Kampüsünde düzenlenecek. 19 ülkeden 23 genç sinema tutkununun bir araya geleceği yaz okulu, 30 Temmuz'da başlayacak ve iki hafta sürecek.

Akademik programı İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından hazırlanan yaz okulunda, sinema alanında önemli öğretim üyeleri dersler verecek. Yaz okulunda iki hafta boyunca Osmanlı'ya sinemanın gelişinden, fantastik Türk sinemasına, öncü kadın sinemacılardan, belgesel sinemaya, sinemanın Türkiye'deki yolculuğu ele alınacak.

Akademisyenlerin sunuşlarının yanında, katılımcıların sektörde aktif olan çeşitli yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı ve sinema eleştirmenleri ile buluşmalarının da sağlanacağı yaz okulu kapsamında ayrıca Türk sinemasının önemli yapıtlarının gösterimi gerçekleştirilecek. Yaz okulu süresince Mimar Sinan Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü, Türker İnanoğlu Vakfı Sinema ve Tiyatro Müzesi, Türk Sineması Araştırmaları ve İstanbul Masumiyet Müzesi’nin de aralarında olduğu çeşitli geziler gerçekleştirilecek.