Doç. Dr. Erkan Erdemir'in Yürütücüleri Arasında Bulunduğu "Türkiye İş Ahlakı Araştırması" Tamamlandı
18.12.2018
Üniversitemiz İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Erdemir'in de yürütücüleri arasında bulunduğu "Türkiye İş Ahlakı Araştırması" tamamlandı.
​Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından yapılan ve "Nesiller Boyu İş Ahlakı" sloganıyla duyurulan "Türkiye İş Ahlakı Araştırması 2018" sonuçları, İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) açıklandı.
Söz konusu araştırmayı; Prof. Dr. Ömer Torlak, Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Erdemir birlikte yürüttü.
Araştırma sonuçlarına göre en çok karşılaşılan iş ahlakı problemlerinin başında yalan söylemek geliyor.
İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Erdemir araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak, işletmelerin ahlakî problemlerinin genel problemlerinden bağımsız düşünülemeyeceği, kurumsallaşmış firmaların krizlerden daha az etkileniyor oldukları ve nesiller arasındaki farklılıkların ülkemizde henüz Batı'daki kadar ayrışmış olmadığı şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA