Dr. Yunus Uğur'un Makalesi Journal for Early Modern Cultural Studies'de Yayımlandı
26.09.2019
Şehir Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Yunus Uğur'un "Osmanlı Şehirlerini Haritalandırmak: Sosyo Mekansal Tanımlamalar ve Gruplandırmalar (1450–1700)" başlıklı makalesi, Journal for Early Modern Cultural Studies’de yayımlandı.
​​​İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Yunus Uğur'un, "Osmanlı Şehirlerini Haritalandırmak: Sosyo Mekansal Tanımlamalar ve Gruplandırmalar (1450-1700)" başlıklı makalesi, Pennsylvania Üniversitesi’nin bir yayını olan Journal for Early Modern Cultural Studies’de yayımlandı.

Makale, Osmanlı İmparatorluğunun sayıları bini aşan ve hane sayıları 100 ile 100 bin arasında değişen şehirlerinin, sosyo mekânsal tipolojilerini ortaya koyuyor. Osmanlı şehirlerinin üç temel sosyo-mekânsal tipolojisinin, Osmanlı ve dünya şehirleriyle karşılaştırmalı bir bakış açısıyla analiz edilmesini amaçlıyor.

​​​