Uluslararası İlişkiler Ofisi

​Uluslararası İlişkiler Ofisi, aşağıdaki faaliyetlerle ŞEHİR’in uluslararasılaşma stratejisini yürütür:

• Fuar, ülke ziyaretleri, atölyeler, konferanslar ve diğer etkinlikler yoluyla Türkiye dışında, ŞEHİR’i ve akademik programlarını tanıtır.
  • Uluslararası lisans öğrencisi başvuru ve kabul sürecini koordine eder.
  • Küresel alanda yeni stratejik kurumsal ortaklıklar geliştirir.
  • Mevcut partner üniversiteler ve kuruluşlarla yazışmalar gerçekleştirir.
  • Bütün ERASMUS+ ve diğer öğrenci öğrenim ve staj hareketliliği etkinliklerini koordine eder.
  • Bütün ERASMUS+ ve diğer öğretim üyesi ve personel değişim hareketliliği etkinliklerini koordine eder.

Öğrenci Değişim Programları

İstanbul Şehir Üniversitesi, değişim programlarıyla öğrencilerine yurt içi ve yurt dışında öğrenci hareketliliği imkânı sunuyor. Öğrenci hareketliliği iki şekilde gerçekleşebiliyor:

• Öğrenim hareketliliği
  • Yerleştirme (staj) hareketliliği

İstanbul Şehir Üniversitesi, ikili anlaşmalarla dünyanın önde gelen üniversitelerine gidebilme şansı tanıyor. Ayrıca Erasmus+ anlaşmalarıyla, üniversitelerde bir ya da iki dönem öğrenim görme ve ilgili kurum ve kuruluşlarda staj yapma fırsatı sunuyor.

İletişim: iro@sehir.edu.tr

Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü