ŞEHİR, Öğrencilerin En Memnun Olduğu Üniversitelerden Biri!
27.07.2018
İstanbul Şehir Üniversitesi, 2018 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda tüm üniversiteler arasında bir önceki yıla göre memnuniyet derecesini en fazla artıran dört üniversiteden biri oldu.
​​​Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrencinin katılımıyla hazırlanan 2018 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda tüm üniversiteler arasında memnuniyet derecesini en fazla artıran 4 üniversiteden biri olan İstanbul Şehir Üniversitesi, listede 14. sıraya yerleşti. Vakıf üniversiteleri arasında ise 8. sırada yer alan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan da Türkiye'nin üstün performans gösteren rektörleri arasında yer aldı.
Geçtiğimiz Mayıs ayında Bloomberg Businessweek Türkiye’de yayımlanmış olan Realta'nın En Gözde Üniversiteler 2018 araştırması sonucunda "en hızlı yükseliş gösteren üniversite" olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin başarısı böylece bir kez daha tescillendi.

Köklü geçmişi ile 1986 yılından bu yana eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul Kartal Sahilindeki Dragos Kampüsünde 6000'e yakın öğrencisi, 2500'e yakın mezunu, 83 ülkeden 1000 civarında uluslararası öğrencisiyle önemli akademik başarılara imza atıyor. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde akademik programların araştırma ve proje çıktılarını artırmak amacıyla, ihtiyaç duyulan tüm teknik imkanlar öğrencilerin ve akademisyenlerin hizmetine sunuluyor.
Türkiye’nin öncü araştırma üniversitelerinden biri olan İstanbul Şehir Üniversitesi, kurulduğu günden beri Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İnsan ve Toplum Bilimleri, İletişim, Hukuk, İslami İlimler, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Mimarlık gibi farklı alanlarda çalışan akademisyen ve öğrencileri ile ulusal ve uluslararası arenada çok sayıda ödül ve derece aldı. ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi ise araştırmacılara proje ve patent başvurusu gibi konularda önemli destek sağlıyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi;
  • ​​Bir önceki yıla (2017) göre öğrenme imkân ve kaynaklarını en fazla yükselten üniversite.
  • Bir önceki yıla (2017) göre yerleşme ve yaşam doyuruculuğunu en fazla yükselten üniversite.
  • Bir önceki yıla (2017) göre genel memnuniyet puanını en fazla yükselten dört üniversiteden biri.
  • Öğrencilerin en yüksek akademik destek ve ilgi gördüğü ilk 10 üniversiteden biri.
  • Vakıf üniversiteleri arasında öğrencilerini en üst düzeyde memnun edebilen 10 üniversiteden biri.
  • Tüm üniversiteler arasında öğrencilerini en üst düzeyde memnun edebilen 17 üniversiteden biri

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın TÜMA 2018 (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) raporuna ulaşmak için tıklayınız​.