Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması Birincilik Ödülü
18.01.2018
ŞEHİR Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Alper Bozkurt, "Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması"nda, Kamu Spotu dalında birincilik ödülü aldı.
​​İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Bozkurt, Türk Dil Kurumu ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması"nda "Kamu Spotu" dalında birinci oldu. "Dil Bayrağımız Türkçe" adlı kısa film projesiyle yarışmaya başvuran Bozkurt, 20 bin TL ödülü almaya hak kazandı.

Çekimleri Kadıköy, Üsküdar, Beyoğlu ve Kartal'da gerçekleştirilen film, ulusal kimliğimizin en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı mısralarında geçen "istiklal", "çehre", "ezel", "sancak" gibi kelimelerin uyandırdığı duygu ve düşünceleri konu alıyor.