İslam İktisadı Araştırma Ödülü
9.04.2018
ŞEHİR Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Kallek, İslam İktisadı Araştırma Ödülüne layık görüldü.
​​İslam İktisadı Araştırmaları Merkezi (İKAM) Türkiye'de ilk defa İslam İktisadı alanında ödüller verdi.

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM)'ın Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) ve İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ile birlikte düzenlediği İstanbul Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama Merkezi (İSİFAM)’ın ev sahipliğinde gerçekleşen "6. İslam İktisadı Atölyesi" açılış programında "İslam İktisadı Ödülleri" de sahiplerini buldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Kallek, "İslam İktisat Düşüncesi Tarihi", "Sosyal Servet İslam’da Yönetim-Piyasa İlişkisi" ve "Asr’ı Saadet’te Yönetim-Piyasa İlişkisi" isimli kitapları ve yaptığı diğer araştırmalarıyla İslam iktisadına yaptığı önemli katkılar için İslam İktisadı Araştırmaları Merkezi (İKAM) tarafından ödüle layık görüldü.

8 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen ödül töreninde Prof. Dr. Cengiz Kallek’e ödülünü İKAM Yürütme Kurulu Üyesi Necmettin Kızılkaya verdi.​