En İyi Uluslararası Öğrenci Filmi Ödülü
24.11.2017
ŞEHİR İletişim Fakültesi öğrencisi Elif Nur Kayalar, "En İyi Uluslararası Öğrenci Filmi" ödülünün sahibi oldu.
​​​İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Elif Nur Kayalar’ın "Kar Taneleri (Snowflakes)" adlı belgesel filmi, Hindistan’ın en önemli film festivallerinden biri olan "Woodpecker Uluslararası Film Festivali"nde "En İyi Uluslararası Öğrenci Filmi" ödülünün sahibi oldu. Kayalar’ın mezuniyet projesi olarak çektiği film, Albino hastalarının hayatına ışık tutuyor.

Dünya genelinde çevre, yaban hayatı, sağlık, cinsiyet, sanat ve kültür gibi toplumsal sorunlara odaklanarak farkındalık yaratmayı amaçlayan belgesel ve kısa filmlere yer veren, Hindistan’ın en saygın film festivallerinden biri olan Woodpecker Uluslararası Film Festivali'ne bu yıl 76 kısa film ve belgesel film katıldı. Festival bu yıl "Sizin Hikâyeleriniz, Bizim Hikâyelerimiz" temasıyla düzenlendi. Türkiye’de yaşayan albinizmli bireylerin hayat tecrübelerine odaklanan "Kar Taneleri", albinizmli bireylerle ve aileleriyle yapılmış röportajlardan oluşuyor.