Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nden "Kısa Film Yapım Desteği" Ödülü
28.11.2018
İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ramazan Kılıç, 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nden "Kısa Film Yapım Desteği" ödülü ile döndü.
​​Üniversitemiz İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Ramazan Kılıç'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstleneceği "Servis" isimli kısa filmi, 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nde "Kısa Film Yapım Desteği" ödülünün sahibi oldu. Anadolu'nun bir köyünde öğretmen olan bir kadının öğrencileri için servis şoförlüğü yapmasını konu alan filmin çekimleri önümüzdeki günlerde başlayacak.

"Servis" isimli kısa film projesiyle yarışmaya başvuran Kılıç, festival tarafından bu yıl ilk kez verilen 3 bin TL’lik "Kısa Film Yapım Desteği" ödülünün sahibi oldu. Başvuru yapan 20 proje arasında ödüle layık görülen "Servis", Anadolu’nun bir köyünde öğretmen olan bir kadının, aynı zamanda öğrencileri için servis şoförlüğü yapmasını konu alıyor.

1993 yılında Ağrı’da doğan Ramazan Kılıç, Suriye'deki iç savaşta eşini kaybeden bir annenin hikayesini anlatan "Penaber/Mülteci" ve savaşın acımasızlığını gözler önüne seren "Miğfer" kısa filmleriyle de bir çok ödülün sahibi olmuştu.