Nasser Bin Hamad Uluslararası Genç Yaratıcılık Ödülleri'nde İkincilik Ödülü
Onur Aşkın Grafik Tasarım Ödül
1.11.2018
ŞEHİR Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Grafik Tasarımı Program Başkanı Onur Aşkın, Bahreyn Krallığı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Nasser Bin Hamad Uluslararası Genç Yaratıcılık Ödülleri'nde ikincilik ödülü kazandı.
​​​​​İstanbul Şehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Grafik Tasarımı Program Başkanı Onur Aşkın, Nasser Bin Hamad Uluslararası Genç Yaratıcılık Ödülleri'nden başarıyla döndü. Aşkın, 'Sudaki Yaşam' temasıyla Bahreyn Krallığı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada, sıcaklık artışlarının deniz yaşamına ve sürdürülebilir hayata verdiği zararı ele aldığı afiş tasarımıyla, grafik tasarım kategorisinde ikincilik ödülü kazandı. Bu yılki teması Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında belirlenen yarışmaya, 120 ülkeden 7012 kişi katıldı. Çalışmaları bienal ve trienaller olmak üzere 30’dan fazla ülkede sergilenen Aşkın’ın, 20’den fazla ulusal ve uluslararası yarışmadan da ödülü bulunuyor.

Onur Aşkın, Tekirdağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun olduktan sonra 2009-2013 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde grafik tasarım eğitimi aldı. Yüksek lisansını ‘"Okul Öncesi Eğitimde Dijital Çocuk Kitabı Uygulamalarının Görsel İletişim Sorunları ve Uygulama Önerisi’" konulu tezi ile Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde tamamladı. Aşkın, 2015 yılında Hürriyet Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri kapsamında düzenlenen 22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Afiş Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. Aşkın’ın, Les Arts Decoratifs, Victoria and Albert Museum, Wilanow Poster Museum gibi pek çok müzenin koleksiyonunda çalışmaları bulunuyor.