ŞEHİR Öğretim Üyesi Dr. Yunus Uğur, Küresel Şehir Tarihi Projesi (GUHP) Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
9.01.2020
İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Yunus Uğur, Küresel Şehir Tarihi Projesi (GUHP) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
​Dr. Yunus Uğur, GUHP Yönetim Kurulu Üyeliği kapsamında şehir tarihi alanında yapılacak etkinlik, proje ve yayınları planlayıp, araştırmalara katkı sağlayacak. Ulusal ve uluslararası ölçekte şehir tarihi çalışmaları yürüten Uğur, 2018'den beri GUHP'un Uluslararası Danışma Konseyi Üyeliğini yürütüyordu.

Küresel Şehir Tarihi Projesi (GUHP), şehirleri büyük ölçekli ve ulus ötesi yaklaşımla ele almayı hedefleyen ve küresel bakış açısı ile şehirlerin tarihini sentezleyen önemli bir araştırma ağı olarak biliniyor. Küresel Şehir Tarihi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ile karşılaştırmalı veya tek bir merkez üzerinden küresel bağlantılara odaklanan metotlar kullanılarak yapılan şehir çalışmaları bir araya getiriliyor.

Merkezi ABD’de bulunan dünyanın farklı üniversitelerinden yüzlerce akademisyeni ve şehir tarihçisini tek çatı altında toplayan GUHP, başta Urban History Association (ABD), European Association for Urban History (Avrupa), Word History Association (ABD) olmak üzere pek çok meslek örgütü ve üniversiteler ile işbirlikleri yürüyor, öğrenci ve araştırmacılara destekler sağlıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden araştırmacıların yer aldığı Küresel Şehir Tarihi Projesi (GUHP) Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerin oluşuyor;
  • ​Carl Nightingale, University at Buffalo, State University of New York, Coordinator
  • Tracy Neumann, Wayne State University, Treasurer, Blog Editor
  • Emma Hart, St. Andrews University, Project Archivist